CUKETOVÉ CHIPSY

 

S nadšením pokračuji v testování zeleninových chipsů. Dosud vítězily kapustové, o kterých jsem se nedávno zmiňovala na blogu.
Během Velikonoc jsem vyzkoušela cuketové a výsledek mě překvapil. Jsou vynikající! Zkuste je taky:

Cuketu nakrájejte na tenoučká kolečka, ty pak namočte v olivovém oleji a lehce osolte kvalitní solí. Oleje nedávejte moc, aby vám pak z cuketových koleček nekapal všude kolem. Kolečka rozložte na plata sušičky a sušte cca 6 hodin dokud nebudou chipsy pěkně křupavé.
Stejně jako ostatní zeleninové chipsy, i tyto můžete ochutit Vaším oblíbeným kořením. Nebojte se experimentovat.
Zeleninové chipsy jsou dnes k dostání i v obchodech a supermarketech. Dejte pozor při výběru, ne vždy je jejich kvalita dobrá. Raději vybírejte ty v bio obchodech. Ale pokud máte možnost, udělejte si je doma sami. Tak budou nejlepší. Budete si jisti kvalitou zeleniny, oleje, soli i dalšího koření. A energie, kterou do přípravy dáte, bude rozhodně taky v chuti znát :)

P.K. 7.4. 2015