OVESNÉ SUŠENKY

Ovesné sušenky u nás nikdy nemohou chybět mezi vánočním cukrovím. Několik let jsem je pekla podle receptu, kmoterý jsem kdysi objevila v nějaké německé kuchařce. Letos jsem objevila nový a mnohem jednodušší recept. Vyzkoušejte ho. Nejlepší na něm je, že je úplně jednoduchý a rychlý. Tyhle sušenky můžete péct během celého roku, nejen o Vánocích. Rozhodně si je skvěle vychutnáte se šálkem dobré kávy.
Já jsem si vánoční pečení zpříjemnila skvělým gruzínským vínem Kindsmarauli, které má vyšší obsah zbytkového cukru a k těmto sušenkám bylo vynikající :)

Budete potřebovat:
1 hrnek hladké (nejlépe špaldové) mouky
1 hrnek ovesných vloček (raději jemných)
1/2 hrnku mletých vlašských ořechů
1/2 hrnku třtinového cukru
140 g másla
4 lžíce medu
4 lžíce sezamových semínek
1 lžička sody

Troubu rozehřejte na 150°. Z těsta vytvořte placičky (velikost dle libosti) a rozložte je na pekáč.
Sušenky pečte 10 - 15 minut.

Jednoduché, že? A také zdravé a dobré :)

P.K.
28.12. 2013