VÁNOČNÍ DOMÁCÍ BAILEYS

Moje letošní domácí Baileys už odpočívá v lednici. Není to moc bezpečné místo, ale zatím odolávám :) S jeho přípravou neváhejte. Nejlepší by bylo ho vyrobit 1-2 měsíce před začátkem Vánoc a nechat ho pořádně uležet. To znamená vyrobit, uzamknout a znemožnit si k němu přístup pro ochutnávání, protože jinak Vám do Vánoc nevydrží :)
Budete potřebovat:
2 kondenzovaná slazená mléka v plechovce
0,5 l whisky – v původním receptu jest, že lze použít i rum, ale já myslím, že dobrá whisky bude lepší.
0,5 l mléka
1 sáček mandlového pudinku
Plechovky s kondenzovaným mlékem neotevírejte. Zavřené je vložte do hrnce s vodou a přiveďte k varu, vařte 2 hodiny. Pak plechovky vyjměte a nechte vychladnout. Pudink uvařte podle návodu a míchejte s ním i během chladnutí, aby se nevytvořil škraloup. Pak otevřete vychladlé plechovky s kondenzovaným mlékem a šlehejte, přidejte pudink a postupně přilévejte whisky. Pak celý nápoj přelijte do jedné nebo více skleněných lahví a nechte odležet.
Jestli Vám po přečtení receptu alespoň lehce hlavou proběhla myšlenka o výrobě domácího Baileys , nenechte ji zahnat a rychle utíkejte pro suroviny k výrobě. Je to fakt dobrota. A myslím, že Vámi vyrobené Baileys by mohlo potěšit i Vaše blízké jako dárek.Popřemýšlejte o tom. Já jsem si letos udělala dvojitou dávku :)

Petra K.
1.12. 2015